Vyberte stranu

Aké osobné údaje získavam a prečo ich zbieram

K vášmu súkromiu pristupujem s patričnou vážnosťou a opatrnosťou.  Ochrana vašich osobných údajov je pre mňa dôležitá, a preto ju vykonávam v súlade s nariadením o ochrane osobných údajov – Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 zo dňa 27.4.2016. Spracúvam len tie osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné. Aby som vám mohla poslať informačný newsletter alebo zodpovedať prípadné otázky z emailu či komentára, spracúvam len vaše meno, priezvisko a e-mailovú adresu.

Kto bude zbierať vaše osobné údaje

Vaše osobné údaje bude spracúvať fyzická osoba Marta Kasmanová ako autor a prevádzkovateľ tejto stránky. Adresa webovej stránky je: https://martakasmanova.sk, sídlo je na ulici Vŕšok 538/8, Kamenná Poruba. Kontaktovať ma môžete aj prostredníctvom emailu martakasmanova@martakasmanova.sk.

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechávajú na stránke komentáre, zbieram údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby detekcie spamu, ktorá môže byť umiestnená v zahraničí. Zásady ochrany osobných údajov služby Akismet anti-spam nájdete tu: https://automattic.com/privacy/

Kontaktné formuláre a Prihlásenie k odberu noviniek

Keď mi návštevníci webu zašlú správu prostredníctvom kontaktného formulára alebo sa prihlásia k odberu noviniek z mojej stránky, zbieram údaje, ktoré sú zobrazené v kontaktnom alebo prihlasovacom formulári: teda meno, priezvisko a emailovú adresu.

Právnym základom spracúvania osobných údajov je súhlas dotknutej osoby, ktorý môže kedykoľvek odvolať bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase udelenom pred jeho odvolaním. Osobné údaje budem uchovávať počas doby trvania účelu, na ktoré boli poskytnuté a nebudem ich spracúvať na žiaden iný účel, než na ten, na ktorý boli získané.

Tieto údaje poskytujem prostredníctvom emailingovej aplikácie Mailchimp spoločnosti The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp, spoločnosť s ručením obmedzeným so sídlom 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, Georgia 30308, USA. Táto sa zúčastňuje a potvrdila dodržiavanie pravidiel EU-U.S. Privacy Shield Framework a Swiss-U.S Privacy Shield Framework. Viac o podmienkach spracúvania osobných údajov zo strany spoločnosti prevádzkujúcej MailChimp nájdete na ich webovej stránke https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Súbory cookies

Ak pridáte komentár na mojej stránke, súhlasíte s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Štandardné webové prehliadače (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome a pod.) podporujú správu cookies. V rámci nastavenia prehliadačov môžete jednotlivé cookie manuálne zmazať, blokovať alebo úplne zakázať ich zber a použitie. Pokiaľ bude mať váš prehliadač použitie cookies povolené, znamená to, že súhlasíte s využívaním štandardných cookies na mojej stránke.

Analytika

Využívam službu Google Analytics pre anonymnú analýzu správania užívateľov mojich webových stránok. Táto aplikácia môže využívať cookies k mapovaniu vášho pohybu na mojich webových stránkach. Viac informácií nájdete na stránkach služby : https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=cs

Ako dlho uchovávam vaše údaje

Komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu viem automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Meno, priezvisko a emailovú adresu, ktorú mi poskytnete uchovávam len do doby, pokiaľ neodvoláte svoj súhlas, ktorý ste mi udelili. Pričom súhlas môžete odvolať kedykoľvek, a to napríklad kliknutím na odhlasovací odkaz, ktorý nájdete v pätičke každej emailovej správy, ktorú odo mňa dostanete.

Dočasné cookies (session cookies) spracúvam do doby, než vypnete internetový prehliadač, resp. záložku v prehliadači.

Trvalé cookies (persistent cookies) zostávajú vo vašom prehliadači uložené tak dlho, kým neuplynie ich živostnosť alebo ich manuálne neodstránite.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak ste na tejto webovej stránke pridali komentár, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladám, vrátane údajov, ktoré ste mi poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov.

Keď máte pochybnosti o zákonnosti spracúvania vašich osobných údajov môžete podať sťažnosť na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Ako si môžete svoje právo uplatniť?

Vaše právo si môžete uplatniť u nás kedykoľvek, a to doručením vašej žiadosti: osobne alebo písomne na adresu Marta Kasmanová, Vŕšok 538/8, 01314 Kamenná Poruba, alebo elektronicky na e-mailovú adresu martakasmanova@martakasmanova.sk.

Share This